Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται

Ποια είναι τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

«Σήμα» για την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας έδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πολλαπλά τα οφέλη σε επίπεδο επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και αύξησης της εμπορικής κίνησης σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί ανέλυσαν τις μελέτες αξιολόγησης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ για καθένα από τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου και εξέφρασαν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην επιλογή συμβούλου προκειμένου να προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί για την επιλογή επενδυτών και βέλτιστων τρόπων ανάπτυξης κάθε λιμανιού.

Με τον τρόπο αυτό, κάθε λιμάνι θα καταστεί πόλος τοπικής ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και αύξησης της εμπορικής κίνησης σε περιφερειακό επίπεδο.

Πολύ σημαντικά θα είναι και τα γενικότερα οφέλη για την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με την αύξηση των δημοσίων εσόδων, όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο, με την αύξηση του διεθνούς εμπορίου μέσω της χώρας μας.

Η στρατηγική κατεύθυνση των δύο υπουργών αποδεικνύει, για μία ακόμα φορά, τη συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και επιβεβαιώνει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της πολιτικής τόσο του υπουργείου Οικονομικών, όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχετικά άρθρα