Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος – Καλά ξεμπερδέματα στον κ. Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος – Καλά ξεμπερδέματα στον κ. Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για «αυτοεξευτελισμό χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5 FM» με αφορμή την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, ενώ ευχήθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό… «καλά ξεμπερδέματα».

«Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις τις δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί», κάνοντας λόγο για «σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα».

«Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, ότι «θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίτσης επέκρινε την «κυβερνητική αγωνία περί επίδειξης έργου στο προσφυγικό, η οποία εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούςκαι καταλήγει σε φαιδρότητα».

«Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα», τόνισε ενώ υπογράμμισε και τον «πολύ ισχυρισμό συμβολισμό», που σχετίζεται με το γεγονός ότι «αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση.

Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια.
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα