Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα μετασχηματιστεί σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη ή θα τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα μετασχηματιστεί σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη ή θα τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημοκρατική Παράταξη, Μαγνησία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ηγέτιδα δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε συνέντευξή του στο TheNewspaper.gr.

Ο κ. Μεϊκόπουλος εξήγησε γιατί όλοι γίνονται δεκτοί στην παράταξη, τονίζοντας ότι η πολιτική αφετηρία αρκετών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την παραδοσιακή Αριστερά.

«Οφείλουμε να προσεγγίσουμε την επομένη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές.

»Η γνώμη μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα μετασχηματιστεί και θα εδραιωθεί ως μια μεγάλη, σύγχρονη, δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, που θα προσπαθήσει να εκφράσει όλο τον μη προνομιούχο κόσμο ή θα τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

»Αυτό σημαίνει ότι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια νέα κοινωνική συμμαχία θα πρέπει να έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας.

»Σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να πάρει ρόλο και αρμοδιότητες όλος ο προοδευτικός κόσμος που μας πλησιάζει.

»Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως ιερό, να έρχεται το εκκλησίασμα να ανάβει το κερί, αλλά εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις μόνοι μας.

»Το ΠΑΣΟΚ το 1981 πέτυχε, όχι γιατί απλά έγινε ο αποκλειστικός φορέας και εκφραστής της πολυπόθητης αλλαγής, αλλά γιατί ενσωμάτωσε στις τάξεις του όλο τον προοδευτικό κόσμο, του έδωσε ταυτότητα και τον έκανε συμμέτοχο και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

»Με αναγωγή στο σήμερα πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας “χώρος σε κίνηση”, που έχει όλο εκείνο το πολιτικό κεφάλαιο για να μετατραπεί σε κορμό, πυρηνικό στοιχείο της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης.

»Σε αυτή την πορεία εμείς επιδιώκουμε την προγραμματική συνομιλία και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

»Δε στοχεύουμε να γίνουμε οι αποκλειστικοί εκφραστές του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, εκτοπίζοντας από τον πολιτικό χάρτη άλλες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

»Η πρόθεσή μας είναι να συνδιαμορφώσουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη της χώρας με όλους εκείνους που συμμερίζονται τον ίδιο στόχο», υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Σχετικά άρθρα