Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στο μεταναστευτικό

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

«Να μην προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών κέντρων» καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος στηλιτεύει δήλωση του αρμόδιου υπουργού, ότι «στόχος είναι ο περιορισμός των ροών».

«Η ΝΔ ως αντιπολίτευση και προεκλογικά καλλιέργησε τη μισαλλοδοξία και εξαπάτησε με ψέματα τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκαταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υποβαθμίζοντας το ζήτημα.

»Ανακοίνωσε τρία διαφορετικά σχέδια αποσυμφόρησης των νησιών χωρίς να υλοποιήσει κανένα.

»Εξήγγειλε κλείσιμο της Μόριας για να φθάσει σήμερα να έχει υπερτετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων σε σχέση με τα τέλη του Ιουνίου που μόλις ξεπερνούσαν τους 5.500», προσθέτει, τονίζοντας ότι «σήμερα, εν μέσω αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες και ενώ πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν σε άθλιες συνθήκες που αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας, φτάνουν δια στόματος του υπουργού Επικρατείας να παραδέχονται ότι “μέχρι στιγμής αυτό που συνέβαινε ήταν αποσπασματικές πολιτικές-μπαλώματα για τις υπάρχουσες ροές”».

Συνεχίζοντας ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «ακόμη όμως και τώρα όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται ότι για τη διαχείριση του ζητήματος απαιτείται σχέδιο και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, αλλά προβαίνουν σε ανεύθυνες δηλώσεις που φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες».

«Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε σήμερα, ότι κάθε μέτρο τους θα έχει στόχο τον περιορισμό των ροών, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ακροδεξιές αντιδράσεις που οι ίδιοι εξέθρεψαν, εγείροντας ερωτηματικά για τα μέτρα που έχει στο μυαλό του», υπογραμμίζει.

Και συμπληρώνει: «Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ευθαρσώς ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα νέα κέντρα-φυλακές που σχεδιάζουν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους πρόσφυγες».

«Έστω και τώρα τους καλούμε να απαρνηθούν τις εμμονές τους και να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα του ζητήματος.

»Να μην προχωρήσουν στη δημιουργία τεράστιων κλειστών κέντρων -φυλακών στα νησιά μας, που παραβιάζουν το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

»Να προβούν άμεσα στην αποσυμφόρηση των νησιών, να επιταχύνουν τις διαδικασίες ασύλου και να άρουν τον απαράδεκτο περιορισμό της πρόσβασης αιτούντων άσυλο στην υγεία, την εκπαίδευση και την εργασία», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα