Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέλνουμε μια μοίρα «Patriot» και 100 στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία και τις «Σπέτσες» στον Περσικό

Στέλνουμε μια μοίρα «Patriot» και 100 στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία και τις «Σπέτσες» στον Περσικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, Πύραυλοι Patriot, Σαουδική Αραβία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φρεγάτα Σπέτσαι (Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ F-453),

Η Αθήνα φαίνεται να έχει αποφασίσει να στείλει στη Σαουδική Αραβία μία μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, η οποία θα συνοδευτεί από το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και τη φύλαξή της.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθούν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να ενισχύσουν την αντιαεροπορική φύλαξή της.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι στον Περσικό Κόλπο θα βρεθεί και ελληνικό πολεμικό πλοίο (πιθανότατα η φρεγάτα «Σπέτσες», η οποία θα ενταχθεί στη γαλλική δύναμη που περιπολεί στην περιοχή).

Αξιωματούχος της Κουμουνδούρου φέρεται να δήλωσε στο CNN Greece ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θετική σε ελληνική συμμετοχή σε ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη.

Αυτό βέβαια εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και τη ΕΕ στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Σε ερώτηση του CNN Greece στον αξιωματούχο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός και στην αποστολή στρατιωτικού προσωπικού σε μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, η απάντηση ήταν θετική.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει απολύτως αρνητικός σε ενδεχόμενο δανεισμό ελληνικών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία.

Ο αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στο CNN Greece, είπε ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ελληνική συμμετοχή σε ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και άλλο η έμμεση εμπλοκή σε μια πολεμική αναμέτρηση, χωρίς την «ομπρέλα» κάποιου πολυμερούς οργανισμού όπως ο ΟΗΕ και η ΕΕ.

Πόσο μάλλον όταν είναι ανοιχτό να σταλεί στη Σαουδική Αραβία και το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που τους χειρίζεται.

Σχετικά άρθρα