Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότης Μηταράκης: «Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία» (βίντεο)

Νότης Μηταράκης: «Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ελληνικά Νησιά, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των νησιών, τα οποία θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Είναι δεδομένο ότι οι ανοιχτές δομές που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν τους αστικούς ιστούς των νησιών του Β. Αιγαίου θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών.

»Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία.

»Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο κ. Μηταράκης, ανακοινώνοντας ότι θα υπάρχει μια συστηματική συνάντηση κάθε δύο εβδομάδες με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, ώστε να γίνεται πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

«Υπάρχουν σημεία στα οποία εντοπίζονται κάποιες διαφορές.

»Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους», υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την ενίσχυση των επιστροφών θα συμβάλει στο να διεξαχθεί πιο ομαλά η συζήτηση.

«Στόχος μας είναι κάθε μέτρο που ανακοινώνουμε να βοηθάει στον περιορισμό των ροών και αυτός είναι ένας κοινός στόχος που έχουμε με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου» τόνισε.

Σχετικά άρθρα