Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κων. Φλώρος: Ο μόνος τρόπος για ειρήνη είναι η προετοιμασία για πόλεμο

Κων. Φλώρος: Ο μόνος τρόπος για ειρήνη είναι η προετοιμασία για πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ελληνικός Στρατός, Κωνσταντίνος Φλώρος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ομιλία του στην τελετή παραλαβής των καθηκόντων του, τόνισε πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα έχοντας βαθιά γνώση και συναίσθηση των ευθυνών που του ανατέθηκαν.

«Υπόσχομαι πως θα καταβάλλω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο κ. Φλώρος υπογράμμισε πως παρόλο που διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, με πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, όαση ασφαλείας, νησίδα σταθερότητας και ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης.

»Σημαντικό ρόλο σε αυτό», όπως είπε ο ΑΓΕΕΘΑ, παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και έτσι είναι «αδήριτη ανάγκη η συντήρηση και η διατήρηση ΕΔ δυνατών και αποτελεσματικών».

Η βασική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αποτροπή, σημείωσε ο κ. Φλώρος, προσθέτοντας πως ο μόνος τρόπος για αυτό είναι η προετοιμασία για πόλεμο.

«Είναι η μοναδική οδός για την διαρκή ειρήνη την οποία η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα