Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών δεν χωρά καμία αμφισβήτηση

ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών δεν χωρά καμία αμφισβήτηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αλέξανδρος Γεννηματάς, Ελληνικά Νησιά, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύοντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν αμφισβητείται.

Συγκεκριμένα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Γεννηματά τόνισε με σαφήνεια:

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ο κύριος Γεννηματάς δήλωσε πως:

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους».

Τέλος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος και εκφράζει την ελπίδα να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία».

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τρίωρη συνέντευξη του ανέφερε «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948.

»Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση στο Καρντάκ ( σ.σ Ίμια)».

Σχετικά άρθρα