Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσκεψη Ελληνοαμερικανών και Αμερικανοεβραίων ηγετών στην Ιερουσαλήμ

Σύσκεψη Ελληνοαμερικανών και Αμερικανοεβραίων ηγετών στην Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Διπλωματικό Σώμα, Εβραίοι, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, Ισραήλ, Κυπριακή Πρεσβεία,

Συνάντηση επικεφαλής οργανώσεων της ελληνοαμερικανικής και αμερικοεβραϊκής διασποράς πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ισραηλινός διπλωμάτης Ακίβα Τορ, επικεφαλής της διεύθυνσης Παγκοσμίων Εβραϊκών Υποθέσεων, το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είχε την τιμή να φιλοξενήσει την 4η εξαμηνιαία συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με τη σύσκεψη Προέδρων των μεγαλύτερων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, «Μπνάι Μπριθ», Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και της AHEPA.

Όπως αναφέρει η AHEPA σε ανακοίνωσή της, η ισχυρή ελληνοαμερικανική οργάνωση συμμετέχει στην τέταρτη διεθνή αποστολή ηγεσίας, μια κοινή 20μελή αντιπροσωπεία ηγετών της ελληνοαμερικανικής και αμερικανοεβραϊκής κοινότητας, η οποία αντιπροσωπεύει τη συνεχιζόμενη οργανωτική συνεργασία μεταξύ των ελληνοαμερικανικών και αμερικανικοεβραϊκών κοινοτήτων, για ευρεία υποστήριξη της διασποράς και την τριμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Στόχος η διερεύνηση των μεγάλων οικονομικών (επιχειρηματικών και τουριστικών), των ενεργειακών και των εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας που διεξάγονται μεταξύ των τριών χωρών με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους και με επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αξιολόγηση της προόδου τους.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου στην Ιερουσαλήμ, 13 και 14 Ιανουαρίου στη Λευκωσία και καταλήγουν 15 και 17 του μήνα στην Αθήνα.

Εξαιρετική για μια ακόμη φορά η παρουσία της υπερδραστήριας πρέσβεως της Κύπρου στο Ισραήλ, Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Σχετικά άρθρα