Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η φορολογία ακινήτων στο επίκεντρο της Επιτροπής Προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Η φορολογία ακινήτων στο επίκεντρο της Επιτροπής Προγράμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία,

Να προτείνει δικούς του εναλλακτικούς τρόπους φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Το όριο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας την Τετάρτη στον Βήμα 99.5, πρότεινε ένα μοντέλο αντίστοιχο με της Γερμανίας για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αποφεύγοντας πάντως να προσδιορίσει το αφορολόγητο όριο.

«Φανταστείτε την πρόταση του γερμανικού ινστιτούτου για μία τριμελή οικογένεια φτάνει στα 3.000.000 ευρώ η αφορολόγητη ατομική περιουσία και από εκεί και πέρα αρχίζει η φορολόγηση. Επομένως, δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή ποιο θα είναι ακριβώς το όριο, απλά το αναφέρω ενδεικτικά» είπε, ζητώντας παράλληλα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να υπάρχει ένας φόρος μεγάλης περιουσίας, αλλά ο βασικός φόρος θα είναι ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος πρέπει να είναι δίκαιος, να έχει πολλές κλίμακες, να φορολογεί όλες σχεδόν τις κατηγορίες εισοδήματος με τον ίδιο τρόπο και να γνωρίζει ο πολίτης ποιος είναι ο φόρος που θα έχει» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα