Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

81 Αυστριακοί μαθητές που διακρίθηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα τιμήθηκαν από την Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία

81 Αυστριακοί μαθητές που διακρίθηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα τιμήθηκαν από την Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαία Ελληνικά, Αυστρία, Δωδεκάνησα, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ομογένεια, Μαθητές, Ρόδος,

Στους, συνολικά, 81 Αυστριακούς μαθητές που διακρίθηκαν μέσα στα δέκα προηγούμενα χρόνια στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ως νικητές της «Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών» στην χώρα τους, αλλά και στους συντελεστές του επονομαζόμενου «Προγράμματος της Ρόδου» στο πλαίσιο του οποίου αυτοί είχαν φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στη Ρόδο, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε στη Βιέννη η Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας, ο γνωστός πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Αναστάσιος Στρίκος, τόνισε πως εκτός των μαθητών, ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, που διακρίθηκαν στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με την εκδήλωση τιμάται και το εξαιρετικό «Πρόγραμμα της Ρόδου».

Με αυτό, όπως σημείωσε, αυτοί οι μαθητές και από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που κερδίζουν το βραβείο της Ολυμπιάδας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, φιλοξενούνται για μία εβδομάδα στη Ρόδο όπου γνωρίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα και όλη εκείνη τη «γέφυρα» που προσφέρει η αρχαία ελληνική γλώσσα.

Τη σημασία της πρωτοβουλίας της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών, «που δημιουργεί ερεθίσματα ώστε να ασχοληθεί κανείς και να εντρυφήσει περισσότερο με την ελληνική γλώσσα, να αγαπήσει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, να γίνει φίλος και πρεσβευτής της χώρας», υπογράμμισε ο συντονιστής της πρωτοβουλίας και πρώην πρόεδρος της Εταιρείας, ο υφηγητής του Πανεπιστημίου Σάλτσμπουργκ Γιόχαν Μπεκ-Μαναγκέτα, παρουσιάζοντας έναν απολογισμό των δέκα χρόνων.

Το «Πρόγραμμα της Ρόδου», με συντονιστή την Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για δέκατη στη σειρά χρονιά, και στο πλαίσιο του φιλοξενήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) και την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, οι νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών και από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια.

Στις πλούσιες όσο και συγκινητικές εμπειρίες της από την πραγματοποίηση αυτών των «Ολυμπιάδων» και των φιλοξενιών των Αυστριακών μαθητών-νικητών τους στη Ρόδο, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η γνωστή Ροδίτισσα ξεναγός, Μαρίτσα Μαντικού, που θεωρείται η «ψυχή και κινητήρια δύναμη του Προγράμματος της Ρόδου».

Στην ίδια αναγνωρίζεται η μεγάλη συμβολή στην υλοποίηση του «ονείρου» της ιδρύτριας και πρώτης προέδρου της Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας, Μαρίας Μαυρομιχάλη-Μποτς (η οποία απεβίωσε τον Αύγουστο του 2011) να φιλοξενούνται και να γνωρίζουν από κοντά την Ελλάδα οι αριστεύοντες στα αρχαία ελληνικά Αυστριακοί μαθητές, που ήδη έφτασαν τους 81.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, η Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία χαιρετίζει το γεγονός ότι η Ρόδος αγκάλιασε και υλοποίησε το όνειρο της ιδρύτριας και πρώτης προέδρου της, να δημιουργήσει το «φυτώριο» των μελλοντικών φιλελλήνων.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία ευελπιστεί ότι μελλοντικά θα μπορέσει να δοθεί στους μαθητές αυτούς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν για ένα μήνα, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους, εντατικά μαθήματα Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα