Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιακωβίδου: Να συλληφθεί η Ρεπούση

Ιακωβίδου: Να συλληφθεί η Ρεπούση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Λιάκος, ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, Νέα Δημοκρατία, Τάνια Ιακωβίδου,

«Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων» συνιστά ποινικό αδίκημα», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάνια Ιακωβίδου και ζήτησε τη σύλληψη της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία εκφράζει κατά καιρούς προκλητικές απόψεις για τα εθνικά θέματα.

Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η κυρία Ιακωβίδου εμφανίστηκε πρόθυμη να ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, προκειμένου να συλληφθεί η συνάδελφός της από τη ΔΗΜΑΡ.

Αφορμή αυτής της επίθεσης φαίνεται να στάθηκε η χθεσινή ερειστική στάση της κυρίας Ρεπούση σχετικά με την επιστολή 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις Γενοκτονίες.

Σε σχόλιό της στο Τwitter, η κυρία Ρεπούση σχολίασε τα όσα υποστηρίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στο Α. Λιάκος: Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!».

Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος σε άρθρο του με τίτλο «βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά», τονίζει πως ο ιστορικός «δεν είναι δικαστής» και αναφέρεται εκτενώς στο πως ορίζεται η γενοκτονία, η οποία όπως λέει «δεν είναι ένα αντικειμενικό γεγονός» καθώς «η χρήση του χαρακτηρισμού γενοκτονία εξαρτάται από το ποιες συνέπειες επιδιώκουμε να έχει ο τρόπος που αναφερόμαστε στο γεγονός».

Σχετικά άρθρα