Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αντώναρος προβλέπει τρομοκρατικές ενέργειες μετά τον θάνατο του Σολεϊμανί

Ο Αντώναρος προβλέπει τρομοκρατικές ενέργειες μετά τον θάνατο του Σολεϊμανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αντώναρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Ντόναλντ Τραμπ,

Την εκτίμηση του ότι μετά τον θάνατο του Σολεϊμανί θα υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες, σκληρά αντίποινα, συγκρούσεις και εκτός Μ. Ανατολή εξέφρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτηση του στο Facebook επισημαίνοντας δύο ασφαλή κατά τη γνώμη του συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα γράφει:

«1. Οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τράμπ ( και μάλιστα σε εκλογική χρονιά) υπογραμμίζουν ότι θελουν -έστω και με άτσαλο τρόπο- να είναι παρούσες στη Μεση Ανατολή και ότι δεν πρόκειται ούτε να αποσυρθούν ούτε να επιτρέψουν σε άλλους να πρωταγωνιστήσουν και να καταλάβουν θέσεις ισχύος χωρίς να το θέλει η Ουάσιγκτων. Αυτό αποδεικνύεται, μεταξυ των άλλων, και απο την αποστολή νέων αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Κουβειτ. Προβλέπω δε ότι η αμερικανική παρουσία θα ενισχυθεί σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες χώρες ( Περισσότερα εν καιρω…).

»2. Η ένταση στη Μεση Ανατολή θα αυξηθεί, ενδεχομένως ραγδαια. Θα δουμε τρομοκρατικές ενέργειες ευρείας κλίμακας, μαλλον και εκτός περιοχής, σκληρά αντίποινα, συγκρούσεις εντος των χωρών. Ενδεχεται η Ουάσιγκτων να ποντάρει στοχευμένα σε αποσταθεροποίηση της περιοχής ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να ορίσει τι θα προκύψει. Πρόκειται για, συνήθως, μεγαλοπνοους σχεδιασμούς που δεν πετυχαίνουν στη πράξη. Βεβαιο είναι, ωστόσο, ότι η τάξη πραγμάτων που προεκυψε με διαφορες διεθνείς συμφωνίες στη Μεση Ανατολή κατα την περίοδο του μεσοπολέμου και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο κλυδωνίζεται εδώ και χρόνια».

Καταλήγοντας τονίζει:

«Το αν και πως θα επηρεάσουν όλα αυτα τη θέση και την επιρροή της χώρας μας στην περιφέρεια αυτής της περιοχής είναι παράτολμο να προβλέψει κανείς. Ειδικά όταν η Ευρωπαική Ενωση στην οποία ανήκουμε κληθεί, εκ των πραγματων, να πάρει αποφάσεις για θέματα για τα οποία τα τελευταία 30 με 40 χρόνια δεν έδειξε να έχει ουτε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα ούτε την συλλογικότητα που θα ηταν χρήσιμες».

Σχετικά άρθρα