Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράθυρο για εκλογές το 2020 άνοιξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Παράθυρο για εκλογές το 2020 άνοιξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ιράκ, Ιράν, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Νέα Δημοκρατία, Τουρκία,

«Βιαζόμαστε πολύ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γίνεται και ενοχλητικό όταν είναι ακόμη εκεί ο Πρόεδρος, ο οποίος έχει θητεία τριών ακόμη μηνών. Είναι καλό για τους πολιτικούς να το αφήνουν και να το συζητούν γρήγορα όταν έρχεται η ώρα».

Αυτό δήλωσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας στο Radio North 98 απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση:

«Είναι ώρα να μπει μια γυναίκα εκεί(σ.σ στον Θεσμό), το έχω ξαναπεί, η οποία θα δείξει,ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, ότι η χώρα τούτη έχει αξιολογότατες γυναικείες παρουσίες».

Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο και εάν θα υπάρξουν εκλογές για να «καεί» η απλή αναλογική, ο κ.Παπαδημητρίου υπογράμμισε:

«Δεν νομίζω ότι είναι προτεραιότητά μας» σημείωσε ωστόσο:

«Ο Μητσοτάκης θα το σκεφτεί μόνο εάν η αντιπολίτευση τραβήξει στα άκρα με τον εκλογικό νόμο».

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές του δηλώσεις «περί συνεκμετάλλευσης», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Κακώς ερεθίζει ο όρος» και εξήγησε ότι ο όρος αφορά στην συμμετοχή κάθε χώρας με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στα όρια που της αναλογούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να γινόμαστε προπαγανδιστές του Ερντογάν και ούτε πρέπει να συζητάμε εν Ελλάδι τα θέματα με τους τρόπους που θέτει στην ατζέντα ο Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος Τούρκος αξιωματούχος».

Επιπροσθέτως, για το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, υπογράμμισε:

«Πρέπει να επιβάλλουμε ως Ελλάδα στους Τούρκους σε συνεργασία με άλλες χώρες της περιοχής, τη Διεθνή Κοινότητα και το Διεθνές Δίκαιο, την ειρηνική και αν χρειαστεί δικαστική διευθέτηση «τα δικά μου και τα δικά σου».

Ενώ, πρόσθεσε: «Πρέπει να οριοθετήσουμε επιτέλους την δική μας ΑΟΖ και εκείνοι την δική τους, υπάρχουν κανόνες, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας για το πώς οριοθετούνται (σ.σ οι ΑΟΖ).

»Μακάρι να μπορέσουμε να λύσουμε τις διαφορές μας χωρίς να χρειαστεί να πάμε σε Δικαστήριο».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή και την πιθανότητα ανόδου των τιμών του πετρελαίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση των αγορών, θα περίμενα μια εξομάλυνση πολύ γρήγορα, γιατί πλέον οι πετρελαϊκές αγορές δεν εξαρτώνται πλέον τόσο πολύ από το Ιράν και το Ιράκ.

»Το ίδιο και η Ευρώπη που έχει μειώσει τις εισαγωγές αλλά και οι ΗΠΑ που είναι αυτόνομες με το σχιστολιθικό αέριο».

Σχετικά άρθρα