Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης»

Βούτσης: «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Βούτσης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης θα αποτελέσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαζικό, κοινωνικά γειωμένο, ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς, ραχοκοκαλιά της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και, από κοινού με τις δυνάμεις της «Προοδευτικής Συμμαχίας», θα πρέπει να αντιστοιχείται καθημερινά με τους αγώνες απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική διακυβέρνηση, τονίζει ο πρ. πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει ο κ. Βούτσης αφορά όλες τις εκδοχές της σοσιαλιστικής Αριστεράς μέχρι και τους πολίτες του προοδευτικού Κέντρου και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.

Σήμερα επισημαίνει, «εργαζόμαστε με προγραμματική ενότητα και διευρυμένο πεδίο κοινών αξιών και ιδεολογικών αναφορών καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές απλώνουν ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού και αυταρχικής διακυβέρνησης που αυξάνεται κάθε ημέρα».

Με αναφορές σε σειρά τέτοιων πολιτικών όπως π.χ. το πράσινο φως προς τους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, το κόψιμο του εορταστικού μερίσματος, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και άλλα, είναι προφανής η πρόκληση για την Αριστερά να αναμετρηθεί με τα επίδικα της νέας εποχής και νέας μεταπολίτευσης, επίσης να αποτελέσει και την επιλογή της στράτευσης και αναζήτησης διεξόδου για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, συμπεραίνει ο Ν. Βούτσης.

Σχετικά άρθρα