Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλεξιπτωτιστής» στην Κάσο ο Μητσοτάκης – Πήγε για να βγάλει φωτογραφίες

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλεξιπτωτιστής» στην Κάσο ο Μητσοτάκης – Πήγε για να βγάλει φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Κάσος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Σαν αλεξιπτωτιστής και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες πήγε στην Κάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καμία απάντηση για τα ουσιαστικά ζητήματα των νησιών» τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, απαντώντας σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός από το ακριτικό νησί.

«Ο κ. Μητσοτάκης, φαίνεται ότι επισκέφθηκε το νησί της Κάσου σαν απλός παρατηρητής, κάνοντας διαπιστώσεις και εκφράζοντας ευχολόγια, ξεχνώντας ότι είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ότι ηγείται μιας Κυβέρνησης από την οποία καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής», σχολίσασε ο κ. Σαντορινιός.

Υπενθυμίζοντας δε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά, ξεχνώντας ότι από τον Ιούλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναγγείλει την οριστική κατάργηση του μέτρου για τα νησιά κάτω από 1.000 κατοίκους και φυσικά ξεχνώντας ότι η Κυβέρνησή του αρνήθηκε να κάνει αποδεχτή σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Αντίθετα, προτίμησε να δώσει 100 εκατ. € σε μειώσεις ΕΝΦΙΑ, στους πλούσιους φίλους του, και δεν βρήκε 2 εκατ. € για τα νησιά της χώρας».

Για τα κενά στα σχολεία υπογράμμισε ότι «έχοντας ήδη φτάσει Χριστούγεννα, ο κ. Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι λείπουν καθηγητές από τα σχολεία της Κάσου!

»Ναι, κ. Μητσοτάκη, μετά από 4 χρόνια, είναι και πάλι η πρώτη φορά που τα σχολεία στα νησιά μας αντιμετωπίζουν, και κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές».

Κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού άσκησε και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο:

«Τον κ. Μητσοτάκη, τον προβλημάτισε, ακόμη, κατά την επίσκεψή του στο νησί της Κάσου, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων στα νησιά.

»Αν απουσίαζε από την χώρα τα τελευταία χρόνια, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που καθιέρωσε το θεσμό του Μεταφορικού Ισοδύναμου για να αντιμετωπίσει το ανταγωνιστικό μειονέκτημα των νησιωτικών επιχειρήσεων, ένα μέτρο που ξεκίνησε το 2018 και φέτος εφαρμόστηκε καθολικά, σε όλα τα νησιά της χώρας.

»Ο Πρωθυπουργός, που δηλώνει ότι νοιάζεται για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των νησιών και το ανισότιμο βάρος μεταφοράς που υφίστανται, άραγε ξέρει ότι οι Υπουργοί του προσπαθούν να καταργήσουν το ΜΙ, αποδυναμώνοντάς το;

»Ξέρει, άραγε, ότι από την αρχή του χρόνου τα καύσιμα στην Κάσο θα αυξηθούν, γιατί η Κυβέρνησή του αποφάσισε να μην συνεχίσει το μέτρο της επιδότησης του κόστους μεταφοράς των καυσίμων;

»Ενώ, ξέρει ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για ένταξη στο ΜΙ των επιχειρήσεων της Κρήτης;

»Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν εξήγησε στους κατοίκους της Κάσου, γιατί για πρώτη φορά εξυπηρετούνται με δανεικό γιατρό, χωρίς να έχει το νησί μόνιμο, επί καθημερινής βάσεως γιατρό».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Κάσο σαν αλεξιπτωτιστής, χωρίς να έχει να παρουσιάσει καμία ουσιαστική ατζέντα νησιωτικής πολιτικής και κάνοντας τον ανήξερο για όσα θετικά έγιναν για τα νησιά τα προηγούμενα χρόνια.

»Δεν απάντησε σε κανένα από τα προβλήματα των νησιών μας, που με ευθύνη της Κυβέρνησής του επιδεινώθηκαν τραγικά στους μήνες διακυβέρνηση της.

»Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι χρησιμοποιεί τα νησιά μας για την επικοινωνιακή του εικόνα και τον μόνο που τον ένοιαζε σήμερα, και πάλι, ήταν οι φωτογραφίες».

Σχετικά άρθρα