Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο σενάριο με «Mr. Bitcoin» και τον επόμενο ΠτΔ καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

Απίστευτο σενάριο με «Mr. Bitcoin» και τον επόμενο ΠτΔ καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,

Ένα απίστευτο σενάριο, που περιλαμβάνει από παρεμβάσεις για την έκδοση του 40χρονου Ρώσου γνωστό ως «Mr. Bitcoin» μέχρι την… επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σκιαγραφεί σε καταγγελία της η δικηγόρος του πρώτου, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί τον 40χρονο Ρώσο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστό ως mr. Bitcoin, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρενέβη ώστε να επισπεύσει την εκδίκαση της έκδοσής του, για τις αρχές του Ιανουαρίου αντί για τον Μάρτη που είχε αρχικώς οριστεί.

Ταυτόχρονα, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αποδίδει την παρέμβαση που καταγγέλλει τόσο στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου όσο και τις φήμες που θέλουν την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να προορίζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να εκδοθεί ο Αλεξάντερ Βίνικ, αρχικά στην Γαλλία, με δεύτερο προορισμό τις ΗΠΑ και τρίτο την Ρωσία.

Μόλις χθες, η απόφαση πάγωσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, Μαρίας Καραμανώφ μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

«Μετά την έκδοση χθες, 23/12/2019, της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ, σήμερα σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παρέμβασης στην διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

»Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ, αντέδρασε αμέσως, κάνοντας την εξής δήλωση:

»Χθες δήλωσα ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει απέναντί του “μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση” αναστολής εκτέλεσης της έκδοσής του.

»Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα “αόρατο-ορατό” χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον Εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί.

»Το “αόρατο-ορατό” χέρι ανήκει στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό.

»Υπενθυμίζω ότι στις 7/1/2020 ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο. Και ότι το όνομα της κας Σακελλαροπούλου ακούγεται μεταξύ των πιθανών προτεινομένων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

»Ο αγώνας του Αλεξάντερ για το δίκαιο και το δίκιο συνεχίζεται.

»Είναι ένας άνισος αγώνας, που θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να τον κερδίσουμε.

»Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον Αλεξάντερ, αλλά και την Ανεξαρτησία της χώρας μας και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Σχετικά άρθρα