Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα ζητά την άμεση σύλληψη των εμπρηστών του τουρκικού διπλωματικού αυτοκινήτου

Η Άγκυρα ζητά την άμεση σύλληψη των εμπρηστών του τουρκικού διπλωματικού αυτοκινήτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Εμπρησμός, Εμπρησμός Αυτοκινήτου, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο,

Το τουρκικό καθεστώς «απαιτεί» την άμεση σύλληψη των εμπρηστών του αυτοκινήτου Τούρκου διπλωμάτη του τουρκικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στον εμπρησμό, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσοϊ, υποστήριξε ότι έγιναν γραπτές και προφορικές συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να λάβουν μέτρα.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εμπρησμό του ειδικού διπλωματικού οχήματος του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά με στόχο το διπλωματικό προσωπικό και τις υποδομές μας στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

»Περιμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν τις αποστολές μας και το προσωπικό μας, καθώς και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει» καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμί Ακσοϊ.

Οι επιθέσεις σε πρεσβείες και διπλωμάτες είναι πράξεις απαράδεκτες και εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πολιτισμός που ίδρυσε τον θεσμό της διπλωματικής ασυλίας.

Το πώς όμως «αρμόζει» να τιμωρηθούν οι εμπρηστές, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, θα το αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη και όχι ο κάθε τυραννίσκος ισλαμιστής της Άγκυρας.

Η τουρκική διπλωματία να προσέχει τον τρόπο που εκφράζεται και να επιλέγει προσεκτικά τις λέξεις όταν απευθύνονται σε χώρα της Δύσης.

Την ανατολίτικη φρασεολογία του «τσαμπουκά» μεταξύ τους, όπως έχουν μάθει να συνεννοούνται.

Σχετικά άρθρα