Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας στη Λιβύη – Οι πρώτες φωτογραφίες με την πολιτική ηγεσία στη Βεγγάζη

Ο Δένδιας στη Λιβύη – Οι πρώτες φωτογραφίες με την πολιτική ηγεσία στη Βεγγάζη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας μετέβη την Κυριακή έκτακτα και με πλήρη μυστικότητα στη Βεγγάζη της Λιβύης, η οποία ελέγχεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας.

Λιβυκές ιστοσελίδες ανάρτησαν τις πρώτες φωτογραφίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με Λίβυους αξιωματούχους.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Νίκος Δένδιας είναι με τον πρωθυπουργό που αναγνωρίζει η Βουλή, τον Αμπντουλάχ Αλ Θάνι και τον υπουργό Εξωτερικών που αναγνωρίζει η Βουλή, Άμπντουλ Χαντί Αλ Χουέιτζ.

Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι αντιισλαμιστές, αγωνίζονται για μια κοσμική Λιβύη, απελευθερωμένη από την κατοχή της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σε εικόνες που μετέδωσαν λιβυκές ιστοσελίδες από την άφιξη του Νίκου Δένδια στο αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης, βλέπουμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών χαμογελαστό, συνοδευόμενο από Έλληνες και Λίβυους αξιωματούχους.

Όπως μετάδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ο Νίκος Δένδιας μετέβη στη Βεγγάζη, για συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στο μέτωπο της Λιβύης.

Η κίνηση Δένδια έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ κατέσχεσαν τουρκικό πλοίο.

Μετά τη Βεγγάζη της Λιβύης, ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και την Κύπρο και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα