Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Προϋπολογισμός γεμάτο απάτες για λίγους και εκλεκτούς

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Προϋπολογισμός γεμάτο απάτες για λίγους και εκλεκτούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε λόγο για «προϋπολογισμό απάτη».

Ανοίγοντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο Προϋπολογισμός δεν είναι μια παράθεση ψυχρών αριθμών αλλά η «ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και των παιδιών τους».

«Και είναι ταυτόχρονα, η φωτογραφία, το καθρέφτισμα, της λογικής, της πολιτικής, ακόμα και της ηθικής μιας κυβέρνησης» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Κι αν έτσι δούμε το σημερινό σχέδιο Προϋπολογισμού, μπορούμε αβίαστα να συμπεράνουμε ότι τίποτε καλό δεν προβλέπει, δεν προϋπολογίζει, δεν καθρεφτίζει για τους πολλούς.

Για την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τη μεσαία τάξη. Για τους λίγους και εκλεκτούς όμως προϋπολογίζει το εντελώς αντίθετο. Από ελαφρύνσεις φορολογικές και άλλες, μέχρι επιχορηγήσεις, και “δώρα”, συχνά φωτογραφικά».

Στρέφοντας τα «βέλη» του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προϋπολογισμό «ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας αλλά και απάτης».

«Κορωνίδα μιας σειράς από απάτες που χαρακτηρίζουν τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη. Προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «απάτες που όσο και αν ωραιοποιούνται και συγκαλύπτονται από τη συστοιχία των φιλικών τους ΜΜΕ, γίνονται όλο και πιο φανερές στην κοινή γνώμη».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι όλα αυτά γίνονται ορατά και από τους συντηρητικούς πολίτες που στήριξαν εκλογικά τη ΝΔ.

Σχετικά άρθρα