Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρέσβης του Ισραήλ συναντήθηκε με το προεδρείο Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας της Βουλής

Ο Πρέσβης του Ισραήλ συναντήθηκε με το προεδρείο Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιόσι Αμράνι, Δημήτρης Καιρίδης, Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ολυμπία Τελιγιορίδου,

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Γιόσι Αμράνι, είχε το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτριο Καιρίδη, την Αντιπρόεδρό της κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Γραμματέα της κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στρατηγικού χαρακτήρα σχέση των δύο κρατών και συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα η πορεία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η διεύρυνση αυτής της συνεργασίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, η καινοτομία, η άμυνα και η ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, εξετάσθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, εκπαίδευσης και τουρισμού.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ έγραψε:

«Ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Γ. Αμράνι και η Σύμβουλος κα. Σ. Χασσόν, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ.

»Με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καιρίδη, την Αντιπρόεδρο κα. Όλγα Κεφαλογιάννη & την ΓΓ. κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

»Συζήτησαν πολιτικά, στρατηγικά και περιφερειακά ζητήματα, για την ενδυνάμωση των σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας, του Ισραηλινού και Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και των δεσμών μεταξύ των δύο λαών».

Σχετικά άρθρα