Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημίτης και Γιώργος ήθελαν να «λύσουν» Κυπριακό και να «διευθετήσουν» ΑΟΖ – Τα ομολόγησε ο ΓΑΠ

Σημίτης και Γιώργος ήθελαν να «λύσουν» Κυπριακό και να «διευθετήσουν» ΑΟΖ – Τα ομολόγησε ο ΓΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Παπανδρέου, Κίνημα Αλλαγής, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, ΠΑΣΟΚ,

Στα εθνικά ζητήματα αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και υπεραμυνόμενος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αλλά στην πραγματικότητα του εαυτού του, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών εκείνα τα δοξασμένα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργός και πρώην ΥΠΕΞ του Σημίτη, κατηγόρησε τα δύο «μεγάλα κόμματα» για εγκατάλειψη της Συμφωνίας του Ελσίνκι, ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει το σημερινό άρθρο του κ. Σημίτη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Ο κ. Σημίτης επιβεβαιώνει αυτή την ιστορική αλήθεια. «Ήμασταν σε μια συγκυρία -ίσως την πιο προσοδοφόρα- για να δώσουμε λύσεις και στο Κυπριακό και στο ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας» τόνισε, χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Σύνορο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004.

Προσέξτε τώρα το ανατριχιαστικό σενάριο: Παπανδρέου και Σημίτης θα έλυναν το Κυπριακό και θα οριοθετούσαν ΑΟΖ.

«Είναι αυτή η απόφαση που άνοιξε το δρόμο και για την ένταξη της Κύπρου.

»Κάτι που μέχρι τότε οι εταίροι αρνούντο αν δεν είχε πρώτα λυθεί το Κυπριακό» πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Κάπου του «διαφεύγει» οι υποσχέσεις που έδιναν για το σχέδιο Ανάν, αλλά ΓΑΠ είναι αυτός, κάτι θα ξεχάσει. Δεν μπορεί να τα θυμάται όλα.

Όσον αφορά τη διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «θεωρήσαμε ότι λίγες εβδομάδες προ των εκλογών (2004) θα ήταν πατριωτικά λάθος να προχωρήσουμε, γιατί θα γινόταν αντικείμενο εκλογικής αντιπαράθεσης και θα έσβηνε η ευκαιρία».

«Μετά τις εκλογές συναντήθηκα με τον τότε πρωθυπουργό, τον κ Καραμανλή.

»Τον διαβεβαίωσα ότι θα τον στηρίξω ως αντιπολίτευση αν συνεχίσει και καταφέρει να κλείσει το θέμα»

Και κατέληξε: «Η απάντηση στην πράξη ήταν, η αδιαφορία.

»Δυστυχώς, επικράτησε ή αδιαφορία, η φοβικότητα και η προσμέτρηση φωνών, που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι, η διπλωματία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα όταν εσύ έχεις το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο, ούτε και μπορούν να κατανοήσουν ότι, η απώλεια χρόνου λειτουργεί σε βάρος του δικαίου».

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου και πώς σχεδίαζε να διευθετήσει την ΑΟΖ (αμάν εμμονή με τη λέξη «υφαλοκρηπίδα»).

Να κατηγορούμε τον Καραμανλή -και καλά να του κάνουμε- αλλά δίχως να γνωρίζουμε το μέγα σχέδιο Σημίτη – Παπανδρέου είναι άδικο.

Πώς θα διευθετούσατε οι δύο τεράστιοι πατριώτες την ΑΟΖ;

Γιατί στο σχέδιο Ανάν «την ήπιατε» κανονικά.

Περιμένουμε εξηγήσεις με ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα