Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα τολμήσει έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη – Αυτό σημαίνει πόλεμος

Η Τουρκία θα τολμήσει έρευνες σε Καστελόριζο και Κρήτη – Αυτό σημαίνει πόλεμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,

Η Τουρκία δεν δείχνει να… αγχώνεται από τις κυρώσεις και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας καθώς προχωράει σε σεισμικές έρευνες στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το μνημόνιο Τουρκίας – Τρίπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ντονμέζ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου, και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους.

»Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει.

»Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Σχετικά άρθρα