Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Άκυρα τα μεμοράντα – Θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ανατ. Μεσόγειο

Δένδιας: Άκυρα τα μεμοράντα – Θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ανατ. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Νίκος Δένδιας, Πρόεδρος της Βουλής, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για το ηχηρό μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης μέσω Αθήνας ότι «τα μεμοράντα που υπεγράφησαν είναι άκυρα και κενά περιεχομένου».

«Είναι ανεφάρμοστα και θέτουν σε αστάθεια την περιοχή. Απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ.

»Και αυτό το δηλώσαμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, όπως και την ετοιμότητά μας σαν ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και εφαρμογής του διεθνούς δικαίου στη Λιβύη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Τασούλα, για την πρόσκλησή του να βρίσκομαι σήμερα εδώ.

»Όπως, θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνο-λιβυκής Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Άγγελο Συρίγο, για την εδώ παρουσία του.

»Θα ήθελα, όμως, κυρίως να ευχαριστήσω τον κ. Ακίλα Σάλεχ, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για την επίσκεψή του στην Αθήνα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και για την ενημέρωση, την αναλυτική ενημέρωση της οποίας τύχαμε.

»Χαίρομαι για την τοποθέτησή του, για την τοποθέτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, σύμφωνα με την οποία, τα memoranda τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης της Τρίπολης είναι άκυρα και κενά περιεχομένου, είναι ανεφάρμοστα και θέτουν σε αστάθεια την περιοχή.

»Απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Θέλω, επίσης, να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Salamé και αυτό το δηλώσαμε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως του δηλώσαμε και την ετοιμότητα μας σαν ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στη Λιβύη.

»Κύριε Πρόεδρε, κ. Τασούλα σας ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε περισσότερα…

Σχετικά άρθρα