Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τα εθνικά θέματα

Ο Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τα εθνικά θέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τζέφρι Πάιατ,

Με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική, τις περιφερειακές συμμαχίες, τους ενεργειακούς σχεδιασμούς και την κρίση στη Λιβύη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:

«Συνάντησα σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού EastMed και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης».

Υπενθυμίζουμε ότι επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα η συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ απογειώθηκε σε επίπεδο διμερούς στρατηγικής συνεργασίας και η δημοτικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική κοινή γνώμη άγγιξε τα υψηλότερα ποσοστά της τα τελευταία 70 χρόνια.

Σχετικά άρθρα