Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπακογιάννη: Αν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας – Να πάμε στη Χάγη

Μπακογιάννη: Αν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας – Να πάμε στη Χάγη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στις οποίες επικρατεί αυξημένη ένταση τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη υποστήριξε πως «αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας.

»Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς» προλειαίνοντας το έδαφος για πιθανές δυσμενείς εξελίξεις.

«Βλέπουμε μια Τουρκία που ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική, μια Τουρκία διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς την σχέσης της με τις άλλες χώρες» σημείωσε ενώ την ίδια ώρα, τόνισε:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα.

»Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη.

»Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο».

Απαντώντας στους πολεμοχαρείς η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας.

»Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο».

Σχετικά άρθρα