Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάνα Μάριν: Η νεώτερη πρωθυπουργός του κόσμου – Ηγείται κυβέρνησης μόνο με γυναίκες υπουργούς

Σάνα Μάριν: Η νεώτερη πρωθυπουργός του κόσμου – Ηγείται κυβέρνησης μόνο με γυναίκες υπουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σάνα Μάριν, Φινλανδία,

Η Σάνα Μάριν, η 34χρονη υπουργός Μεταφορών, επελέγη από τους Φινλανδούς Σοσιαλδημοκράτες να ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, γεγονός που την καθιστά τη νεότερη πρωθυπουργό παγκοσμίως.

Η Σάνα Μάριν θα ορκιστεί εντός της εβδομάδας. Ο διορισμός της πραγματοποιείται μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, επίσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.

Όταν θα αναλάβει και επισήμως καθήκοντα, η Μάριν θα είναι ο νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είναι 39 ετών, ενώ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ολέξι Χονκαρούκ είναι 35 ετών.

Η ίδια η Μάριν ωστόσο δεν στέκεται στην ηλικία της.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους μπήκα στην πολιτική και τα πράγματα για τα οποία κερδίσαμε εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η Μάριν θα είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Φινλδανδία και επικεφαλής της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγούνται αποκλειστικά γυναίκες.

Σχετικά άρθρα