Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Τυνησία

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Τυνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Τυνησία,

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της 34ης Διάσκεψης του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών στην Τυνησία.

«Με τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας συζητήσαμε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις εξελίξεις στην Τουρκία και την Ελλάδα καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο κ. Τσίπρας στο Twitter.

Τονίζεται ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ αποτελεί τη μεγάλη δύναμη πίσω από την ισλαμιστική αντιπολίτευση σε Ερντογάν.

Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στον Τούρκο Πρόεδρο τονίζοντας ότι Δημοκρατία δεν σημαίνει να μπορεί ο νικητής να κάνει ο,τι θέλει, ότι ανάπτυξη που παράγεται υπό συνθήκες διαπλοκής και διαφθοράς δεν είναι βιώσιμη και ότι κράτη κρίνονται από το κύρος και τον σεβασμό που εμπνέουν και όχι από την επίδειξη σκληρής ισχύος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά στον Αμπντουλάχ Γκιουλ:

«…ξέρω, επίσης, τις προσπάθειες που καταβάλατε τότε κ. Πρόεδρε Γκιούλ με τον τότε Πρωθυπουργό και με μια νέα Κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000, για να βγείτε από την χρεοκοπία, να απεξαρτηθείτε από το ΔΝΤ και τους δανειστές, να μειωθεί η φτώχεια, να σταθεί η Τουρκία στα πόδια της με μια ισχυρή οικονομία, να υπάρξει προσέγγιση με την ΕΕ και ειδικά με την Ελλάδα και να εμβαθυνθεί η δημοκρατία πχ με μείωση της εξουσίας του στρατού και περισσότερα δικαιώματα για τις μειονότητες».

Τόνισε δε ότι «σήμερα είναι σημαντικό στις χώρες μας, πάντα ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας, να στηρίζουμε τις ίδιες αρχές με τότε, κυρίως όσον αφορά την δημοκρατία και την ειρήνη».

Σχετικά άρθρα