Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία ενέκρινε μόνη της ένα χαρτί που δεν αναγνωρίζει κανείς απολύτως»

Μητσοτάκης: «Η Τουρκία ενέκρινε μόνη της ένα χαρτί που δεν αναγνωρίζει κανείς απολύτως»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιβύη, Τουρκία,

Το μνημόνιο Λιβύης- Τουρκίας είναι άκυρο και θα καταπέσει υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτική και σχέδιο και έχει προβεί ήδη σε μία σειρά από κινήσεις, οι οποίες και αποδίδουν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα τα οποία κυριάρχησαν και στη συζήτηση που είχε με τον κ. Ερντογάν.

Το πρώτο είναι η επιθετική στάση της Τουρκίας η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας απλώνεται τώρα και σε άλλες περιοχές.

«Αιχμή της είναι το άκυρο έγγραφο το οποίο βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη και αυτό παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή αμφισβητείται ήδη έντονα και στο εσωτερικό της Λιβύης» σημείωσε.

Το δεύτερο θέμα είναι το μεταναστευτικό όπου η γειτονική χώρα δεν τηρεί ειδικά το τελευταίο διάστημα τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την κοινή δήλωσή της με την ΕΕ.

«Απέναντι σε αυτά τα δύο ζητήματα η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο.

»Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και ήδη αποδίδουν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός η Τουρκία απλώς ενέκρινε μόνη της ένα χαρτί που υπέγραψε και το οποίο δεν αναγνωρίζει κανείς απολύτως.

«Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος με νομιμοποίηση να το επικυρώσει» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η γειτονική χώρα έχει οδηγηθεί σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση.

«Η Ελλάδα βρέθηκε σε φουρτούνες και καταιγίδες.

»Τις ξεπέρασε και αυτό θα κάνει και τώρα.

»Είμαι σίγουρος ότι θα βγει σε ήρεμα νερά για να συνεχίσει τη ρότα που έχει χαράξει» είπε ο πρωθυπουργός.

Άσκησε δριμεία κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του, υπογραμμίζοντας πως «ενώ εγώ βρισκόμουν απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο ενημερώθηκα για απρεπείς δηλώσεις του».

Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του «λάθος πράξεις, λάθος στάση και λάθος στιγμή» και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θα κάνει μέρος του ανταγωνισμού τα εθνικά θέματα.

Σχετικά άρθρα