Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελάθηκε ο Πρέσβης της Λιβύης – Την Τετάρτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Απελάθηκε ο Πρέσβης της Λιβύης – Την Τετάρτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση όπως είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας, καθώς ο πρέσβης δεν παρέδωσε το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης στην προθεσμία που του είχε τεθεί.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε προθεσμία τριών ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε σχετικά:

«Του δόθηκε διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

»Η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτήν της Τρίπολης.

»Η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή των διπλωματικών μας σχέσεων».

Επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της λιβυκής Βουλής

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Ακίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταγγελίας από τη λιβυκή Βουλή, που εδρεύει στην Κυρηναϊκή, του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα