Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βουλή στην Άγκυρα ψηφίζει το ψευδομνημόνιο με την Τρίπολη μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Η βουλή στην Άγκυρα ψηφίζει το ψευδομνημόνιο με την Τρίπολη μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Λιβύη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν, στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποθρασύνθηκε ακόμα περισσότερο και φέρνει το ψευδομνημόνιο που υπέγραψε με την ισλαμική λιβυκή κυβέρνηση της Τρίπολης προς ψήφιση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Αυτοί είναι οι τόνοι που συμφωνήθηκε «να πέσουν», όπως διέδιδαν αμήχανες κυβερνητικές πηγές; Θα μας κηρύξουν τον πόλεμο οι Τούρκοι και το Μαξίμου θα διαδίδει «μην ανησυχείτε, άσκηση είναι».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είπε πως «σήμερα ψηφίζουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη», κάνοντας λόγο για μια «πολύ σημαντική συμφωνία, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια για ειρήνευση στην Τουρκία, την ανατολική μεσόγειο και τη Λιβύη».

Με αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα δείχνει να μην κατεβάζει τους τόνους στην ρητορική της, επιχειρώντας επί της ουσίας νέες γεωτρήσεις και υποθαλάσσιες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα εισβάλει στο Λύκιο Πέλαγος (Καστελόριζο) και στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ζητά εθνική συναίνεση δεν την τηρεί στην πράξη. Σοβαρές ανησυχίες ότι η δεξιά μας οδηγεί σε νέο 1922.

Σχετικά άρθρα