Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας προειδοποίησε: «Εάν η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχία της Ελλάδας» θα υπάρξει αντίδραση

Ο Δένδιας προειδοποίησε: «Εάν η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχία της Ελλάδας» θα υπάρξει αντίδραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Εάν η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχία της Ελλάδος, από κει και πέρα θα υφίστανται αυτά τα οποία θα υφίστανται», διαμήνυσε προς την άλλη ακτή του Αιγαίου το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τέτοιες εκφράσεις», αλλά τις χρησιμοποίησε.

Ο Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι ενώ δεν είναι του χαρακτήρα του οι βαριές δηλώσεις, «δεν παίρνω το γιαταγάνι», κατέστησε σαφές ότι «ο κάθε υπουργός, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ορκίζονται στο Σύνταγμα και τους νόμους.

»Υποχρεούνται να υπερασπίσουν την ελληνική επικράτεια, ως αυτή τους παρεδόθη.

»Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να εκχωρήσουμε κυριαρχία, κυριαρχικό μας δικαίωμα».

Η Ελλάδα «δεν υπάρχει πιθανότητα να μην αντιδράσει», επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, τονίζοντάς τους επίσης την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που «το διαπιστώνει ο καθένας και η κάθε μια, κάθε μέρα».

«Η Τουρκία είναι εξαιρετικά προσεκτική» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και εκτίμησε ότι «και θα είναι εξαιρετικά προσεκτική».

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε την εθνική θέση, που είχε διατυπώσει και ο ναύαρχος Αποστολάκης ως υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα, ότι «η Ελλάδα οφείλει να μπορεί ν’ αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση μόνη της».

«Από κει και πέρα», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, «ευκταίο είναι να έχει δίπλα της και τους Ευρωπαίους και τους πέραν της Ευρώπης συμμάχους της».

Σχετικά άρθρα