Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου κατά Μητσοτάκη για τη στάση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για το Κλίμα

Δούρου κατά Μητσοτάκη για τη στάση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για το Κλίμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, εξέφρασε τις απορίες της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη στάση τεσσάρων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Τέσσερις ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν (την Πέμπτη 28/11) το ιστορικό ψήφισμα της Ευρωβουλής για το κλίμα, ενόψει της Διάσκεψής της Μαδρίτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει από το βήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την ενεργειακή μετάβαση».

Σε δήλωσή της, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για τους τέσσερις ευρωβουλευτές και τη στάση τους στο εν λόγω θέμα:

«Ωραία λόγια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη, για το κλίμα, σχετικά με το πώς “η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη”.

»Λέξη όμως για το γεγονός ότι τέσσερις ευρωβουλευτές του κόμματός του, την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου δεν ψήφισαν το ιστορικό ψήφισμα – τομή της Ευρωβουλής που, ενόψει ακριβώς της Διάσκεψης της Μαδρίτης, “κηρύσσει κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης· καλεί την Επιτροπή, τα κράτη μέλη και όλους τους παγκόσμιους παράγοντες να λάβουν επειγόντως τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της απειλής αυτής προτού να είναι πολύ αργά.

»Πριν εξαγγείλει λοιπόν την ‘αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου’ της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις.

»Οι 4 είναι εντός ή εκτός γραμμής; Εκπροσωπούν, ναι ή όχι το κυβερνητικό κόμμα;

»Ενστερνίζεται ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στάση τους;

»Σε τελευταία ανάλυση ποιά είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ψήφισμα της Ευρωβουλής ; Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, ακόμη αν και το θέμα το έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης από τις 29 Νοεμβρίου

»Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα λόγια, ιδίως μπροστά σε διεθνή ακροατήρια είναι πάντα πιο εύκολα και ανέξοδα από τις συγκεκριμένες πράξεις», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα