Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας δεν άφησε «εναλλακτική» στους «καθαρούς» – Μετασχηματισμός σε δημοκρατική παράταξη

Ο Τσίπρας δεν άφησε «εναλλακτική» στους «καθαρούς» – Μετασχηματισμός σε δημοκρατική παράταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Όλοι μαζί, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί, οικολόγοι, η νέα γενιά, παλιότερα και νεότερα μέλη και στελέχη, να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους.

Με στόχο τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εργαλείο κοινωνικής προόδου, εκφραστή της κοινωνικής πλειοψηφίας και σε ένα μαζικό κόμμα που θα θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για δημοκρατικές αλλαγές, για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνεδρίαση της ΚΕΑ ανοίγει τον δρόμο για το συνέδριο. Ένα συνέδριο που, όπως τονίζεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ανοιχτό στους προβληματισμούς και τις κριτικές της κοινωνίας και θα απαντάει στις μεγάλες προκλήσεις και ανάγκες της εποχής μας:

Τη δημοκρατία, τις ανισότητες, την κλιματική κρίση, την εργασία, τα δικαιώματα.

Αυτός ακριβώς είναι ο χαρακτήρας που φιλοδοξεί να δώσει ο Αλ. Τσίπρας, για ένα συνέδριο που «δεν θα είναι σαν αυτά που ξέρουν στο παλιό πολιτικό σύστημα», αλλά ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία.

Όπως επισημάνθηκε σε πολλές τοποθετήσεις, η διαμόρφωση ενός προοδευτικού πολιτικού προγράμματος, που θα έχει το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνική πλειοψηφία, αποτελεί κομβική ανάγκη προκειμένου να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση και η ρεβανσιστική παλινόρθωση του κράτους της πιο σκληρής δεξιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο μπαίνει και η ανάγκη μαζικοποίησης και της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αντιστοίχισης του εκλογικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να ακούσουμε, να μάθουμε, να εμπνευστούμε από την κοινωνία», υπογράμμιζαν πολλά στελέχη.

Ως εκ τούτου μπαίνει στην ατζέντα η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza, η διεύρυνση των δυνατοτήτων συμμετοχής, η οργάνωση της κοινωνικής διαθεσιμότητας.

Αριστερίστικη γκρίνια

Φυσικά, δεν λείπουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις, οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις, κυρίως από μια ισχνή μειοψηφία «αριστερόψυχων» αντικοινωνικών στοιχείων, που στο ποσοστό της τελευταίας εκλογικής κάλπης δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1,5% από το 31,5% που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι μετά από μια πλήρη κυβερνητική τετραετία έχουν μόνη έγνοια να σώσουν τις αριστερές ψυχούλες τους και την «κομμουνιστική» τους «καθαρότητα», σαν να μην ήταν οι ίδιοι που εφάρμοζαν επί τέσσερα χρόνια πρόθυμα μνημονιακές πολιτικές.

Θέλουν και «να πεθάνουν αριστεροί» διατρανώνουν, με την περισσή υποκρισία «αριστερών» μονίμων κατοίκων βορείων προαστίων.

Όλοι θα θέλαμε να πεθάνουμε «αριστεροί» μόνιμοι κάτοικοι Κηφισιάς. Ποιος δεν θα ήθελε τέτοιο τζακ ποτ στη ζωή!

Σχετικά άρθρα