Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Απαιτούμε μεγαλύτερη στήριξη από εταίρους και συμμάχους» στο μεταναστευτικό-προσφυγικό

«Απαιτούμε μεγαλύτερη στήριξη από εταίρους και συμμάχους» στο μεταναστευτικό-προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη της Ελλάδας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο μεταναστευτικό-προσφυγικό επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Απαιτούμε μεγαλύτερη στήριξη από εταίρους και συμμάχους.

»Είμαστε το σύνορο της Ευρώπης και θα έλεγα και της Δύσης.

»Τα σύνορά μας είναι η ασφάλειά μας και η ασφάλειά τους» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανατρέψει τη χαλαρή αντίληψη αντιμετώπισης που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν για το μεταναστευτικό», δηλώνει ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον παράγοντα της ασφάλειας.

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται ώστε οι τοπικές κοινωνίες να είναι πλέον δεκτικές στο να φιλοξενήσουν μετανάστες και πρόσφυγες, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «μεταναστευτική κόπωση».

«Η κατάσταση στα μεθοριακά νησιά μας ήταν πλέον ασφυκτική.

»Έπρεπε να μετακινηθούν ευάλωτοι αιτούντες άσυλο σε δομές της ενδοχώρας.

»Ήταν υποχρέωση και καθήκον τόσο προς συμπολίτες μας των συνοριακών περιοχών της χώρας, όσο και στους ίδιους τους ανθρώπους που στα υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής ζούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Κατανοώ την αγωνία των τοπικών κοινωνιών, αναντίρρητα υπάρχει σήμερα, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη κρίση του 2015, μια ”μεταναστευτική κόπωση”.

»Θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα παρασχεθεί απλόχερα από την ενδοχώρα η αλληλεγγύη που χρειάζονται τα σύνορα της πατρίδας μας» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά άρθρα