Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Οικονόμου: «Αφ’ ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται με προκλητικό τρόπο, έπρεπε να αποχωρήσω»

Δημ. Οικονόμου: «Αφ’ ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται με προκλητικό τρόπο, έπρεπε να αποχωρήσω»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline), Δημήτρης Οικονόμου, Ενέργεια, Τουρκία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φυσικό Αέριο,

«Αφ’ ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε θέματα άσχετα με τα εγκαίνια του αγωγού και με προκλητικό τρόπο για την Ελλάδα, θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω».

Με τον τρόπο αυτόν αιτιολόγησε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, την αποχώρησή του από την αίθουσα όπου μιλούσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τουρκική πόλη Ύψαλα (ανατολική Θράκη), στα εγκαίνια του αγωγού TANAP, απ’ όπου, αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, άφησε σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας.

«Δεν μπορώ να πω ότι το ανέμενα. Το θεωρούσα ως ένα πιθανό ενδεχόμενο. Προετοιμασμένος ήμουν.

»Εγώ είχα πάει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: τον αγωγό TANAP ο οποίος θα συνδεθεί με τον αγωγό TAP.

»Άρα, είχαμε λόγο να είμαστε παρόντες στα εγκαίνια» είπε ο υφυπουργός.

Σε ερώτηση αν επικοινώνησε με την Αθήνα πριν αποχωρήσει, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Εκείνη τη στιγμή δεν επικοινώνησα. Είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο, αλλά δεν το θεωρούσαμε δεδομένο. Αν το θεωρούσαμε δεδομένο, δεν θα πηγαίναμε».

Ο υφυπουργός εξήγησε πως την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία αποχωρούσε, οι Τούρκοι διοργανωτές τον ρώτησαν τι συμβαίνει.

«Με ρωτούσαν και τους είπα ότι μετά από αυτά που ανέφερε ο κ. Ερντογάν, δε μπορώ να μείνω κι αποχωρώ» είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα