Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο απέλασης στον πρέσβη της Λιβύης: Εάν δεν μας πείτε τι συμφωνήσατε με την Τουρκία «έφυγες»

Τελεσίγραφο απέλασης στον πρέσβη της Λιβύης: Εάν δεν μας πείτε τι συμφωνήσατε με την Τουρκία «έφυγες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νίκος Δένδιας, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, την Παρασκευή 29/11 κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τρίπολης της Λιβύης.

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε στον διπλωμάτη της Τρίπολης προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου να μας γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του Μνημονίου (σχετικά με τις ΑΟΖ) που υπέγραψε η κυβέρνησή του με την Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης. Ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση άμεσης απέλασής του, λένε διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα.

Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αντιμάχεται την φιλοτουρκική και ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης. 

Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

Σχετικά άρθρα