Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέτσας: Κοινωνικό μέρισμα και σε όσους πλήρωσαν πολλούς φόρους

Πέτσας: Κοινωνικό μέρισμα και σε όσους πλήρωσαν πολλούς φόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρωτογενές Πλεόνασμα, Στέλιος Πέτσας,

Στη διανομή του υπερπλεονάσματος αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι ένα μέρος του θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και ένα άλλο τμήμα του στους πιο ευάλωτους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα οριστικοποιούνται αυτές τις μέρες και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για το 2020 τόνισε ότι το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

«Από το 2021 και μετά στόχος είναι να «προσγειωθεί» σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε το μεγαλύτερο μέρους του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας».

Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διανείμει κοινωνικό μέρισμα σε χρήμα σε συγκεκριμένες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η χορήγησή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στους 265.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ήτοι σε μονογενεϊκές οικογένειες και νοικοκυριά με ανήλικα τέκνα που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, κ.α..

Εάν τελικά το κοινωνικό μέρισμα διανεμηθεί στους 265.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης τότε μεσοσταθμικά θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Σχετικά άρθρα