Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερουλάνος: Εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς

Γερουλάνος: Εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, Φώφη Γεννηματά,

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, οι εσωκομματικές συγκρούσεις παραμένουν συνεχίζονται, με τον Παύλο Γερουλάνο να στέλνει μήνυμα προς τη Φώφη Γεννηματά για τις επιλογές της, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς».

Μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης «Flash 99,4», ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του ούτε να φτιάξει το δικό του κόμμα, ούτε να πάει σε κάποιο άλλο.

«Το να κάνει ο καθένας το κόμμα του για να διαπραγματεύεται την επόμενη μέρα δεν με εκφράζει και όσοι πιστεύουν ότι αυτό πάω να κάνω, νομίζω ότι το λένε περισσότερο με την ελπίδα να απαξιώσουν αυτά που λέω.

»Αν ήθελα, θα το είχα κάνει πολύ καιρό πριν και θα είχα ακολουθήσει άλλους σχηματισμούς που κατά καιρούς έχουν γίνει.

»Αλλά έχω μείνει πιστός στο ΠΑΣΟΚ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», εξήγησε ο κ. Γερουλάνος.

Αναφορικά με το 11ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «για μένα ήταν ένας σταθμός όσον αφορά την πορεία του κινήματος. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα έξω από τα δόντια.

»Αυτό που μπήκε μπροστά είναι ότι ο χρόνος τελειώνει, η μάχη για τη ψυχή της Κεντροαριστεράς είναι πλέον μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι σε αυτή την πορεία δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε.

»Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό, πρέπει να το κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

»Πρέπει να μιλήσουμε στον κόσμο, στην καρδιά του κόσμου και των προβλημάτων του».

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος έθεσε ξανά στο στόχαστρό του την κ. Γεννηματά, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δύο χρόνια.

»Η κ. Γεννηματά πρέπει να γυρίσει αμέσως το τιμόνι προς μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, πρέπει να ανοίξει το κόμμα, να το κάνει δημοκρατικό, να καλωσορίζει τον κόσμο, να φέρνει κόσμο μέσα, όχι να απωθεί».

Όπως πρόσθεσε, για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται διαφορετικό καταστατικό, πιο συγκροτημένες θέσεις και προτάσεις και μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από αυτή που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα.

Ερωτηθείς για αν οι επιλογές της κ. Γεννηματά τον θέτουν εκτός ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως «εκτός ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να με θέσει κανείς. Αυτό είναι θέμα δικό μου και των ιδεών μου».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του διευθυντή του γραφείου της κ. Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα, ότι «την ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν την έγραψαν οι guest stars, ούτε οι κομπάρσοι», ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «όταν καταλήγεις να φτάνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, σημαίνει ότι έχεις εξαντλήσει τις πολιτικές σου προτάσεις και θέσεις.

»Είναι κρίμα να βλέπεις κάποιους ανθρώπους ψηλά στην ηγεσία του κόμματος να μην μπορούν να αρθρώσουν πολιτική αντιπαράθεση και να κάνουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν με αφορούν».

Σχετικά με τις αποφάσεις του συνεδρίου και το αν ήταν ομόφωνες, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «αυτές οι αποφάσεις – και να ήταν ομόφωνες, που το αμφισβητώ – ήταν ψηφισμένες από τόσο λίγο κόσμο, που ουσιαστικά είναι αδύναμες αποφάσεις.

»Πάντα έχω σεβαστεί τα όργανα και τις αποφάσεις τους, θεωρώ όμως ότι αυτές πάρθηκαν από ένα συνέδριο που έχει πολλά ερωτηματικά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Γερουλάνος απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο συμμαχίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοντας:

«Όπως είναι τα πράγματα τώρα, όχι. Καταρχήν, για να κάνεις μία συμμαχία, πρέπει ο καθένας να έχει πολύ ξεκάθαρες θέσεις και προτεραιότητες και από εκεί και πέρα να δεις πού συμφωνείς και πού διαφωνείς.

»Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για τέτοια πράγματα, όταν δεν έχουν γίνει τα στοιχειώδη».

Τέλος, ο κ. Γερουλάνος δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Έχει αποκαλυφθεί πια η Νέα Δημοκρατία. Μας ήρθε με ένα προσωπείο κεντροδεξιό και σιγά σιγά βαίνει προς τα δεξιά με σταθερά βήματα», είπε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει νομιμοποιήσει τα μνημόνια ως οικονομική και πολιτική φιλοσοφία και προχωρά με αυτά».

Σχετικά άρθρα