Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου: Να σοβαρευτούμε! Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει

Ρένα Δούρου: Να σοβαρευτούμε! Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι ευθύνεται η απερχόμενη παράταξη από την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τα όσα συνέβησαν στην Κινέττα, ακόμα και τη Ρόδο μίλησε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και υπεύθυνη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Στην ευρύτερη περιοχή παραδόθηκε μια σειρά έργων και μάλιστα όχι αποσπασματικών έργων κάτι που μπορεί να βεβαιώσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μεγαρέων να μιλήσει και για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα ποσά που έχουν διατεθεί.

Είναι τεράστια ευθύνη το χαρτοφυλάκιο της Κλιματικής Αλλαγής που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την Πολιτική Γραμματεία.

Μέχρι τώρα βλέπουμε την «εργαλειοποίηση» των ακραίων φαινομένων ιδίως η Ν.Δ. αντιμετώπισε τις εθνικές τραγωδίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα με μία μικροκομματική λογική.

«Πρέπει να σοβαρευτούμε» διότι «η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει».

«Εκκρεμούσαν να γίνουν τα σχέδια πλημμύρας για τη χώρα, από το 2013.

»Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε η προστασία της Αττικής όταν ως περιφερειακή Αρχή με βάση τα σχέδια πλημμύρας προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στο σχέδιο της Αττικής για αυτό και αφήσαμε παρακαταθήκη: 514 εκ. και 148 αντιπλημμυρικά έργα σε εξέλιξη».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προσπάθεια της αντιπλημμυρικής θωράκισης η Ρένα Δούρου ανέφερε ότι μηνύθηκε γιατί πήγε να καθαρίσει ένα ρέμα.

«Χαμένη ευκαιρία» χαρακτήρισε την συνταγματική αναθεώρηση ενώ υποστήριξε ότι πρέπει «να αρχίσουμε να μετριόμαστε» όταν κάποιοι δηλώνουν φιλελεύθεροι και καταψηφίζουν την άρση των διακρίσεων.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα