Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σημίτης «νομιμοποίησε» τη Φώφη και άδειασε Βενιζέλο – Πήγε στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ο Σημίτης «νομιμοποίησε» τη Φώφη και άδειασε Βενιζέλο – Πήγε στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έδωσε τελικά τo «παρών» στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας έτσι ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι έτσι έδωσε τη συγκατάθεση του για τις κινήσεις της Φώφης Γεννηματά, που αμφισβητείται έντονα από κορυφαία και άλλα στελέχη για τις επιλογές της.

Πάντως ο κ. Σημίτης είχε δείξει τις διαθέσεις του καθώς μέσα στην εβδομάδα συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με την Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σημίτης είχε διαφωνήσει με την αιφνιδιαστική «αποπομπή» του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, αλλά απέφυγε να τροφοδοτήσει με ένταση το εσωκομματικό σκηνικό, αλλά με την παρουσία του στο έκτακτο συνέδριο στο οποίο δεν πήγε ο Βενιζέλος, έδωσε οριστικά το στίγμα του υπερ της Φώφης.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός είχε εγκάρδιο τετ α τετ με τη Φώφη Γεννηματά, τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και άλλα στελέχη του κόμματος.

Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο απών από το συνέδριο ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου που πάντως είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται σε σύνοδο πρώην ΥΠ.ΕΞ. στη Βιέννη.

Πρόεδρος και με τη βούλα του Καταστατικού η Φώφη

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα τις αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν από το συνέδριο.

Ειδικότερα, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το νέο καταστατικό αναφέρει:

«Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για όλη τη διάρκεια της θητείας του εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

»Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 41 του Καταστατικού για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου».

Ουσιαστικά αυτό συνεπάγεται ότι παρατείνεται μέχρι το 2021 η θητεία της κ. Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν δηλαδή λήγει και η θητεία της ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά άρθρα