Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο – Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ελληνορθοδοξίας

Ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο – Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ελληνορθοδοξίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, Ουκρανία, Σάμουελ Ντέιλ Μπράουνμπακ, Τζέφρι Πάιατ, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, ο νέος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την σημερινή συνάντηση, τονίζοντας ότι είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά να συνομιλεί μαζί του.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο ότι εχθές επέστρεψε από την Ουάσιγκτον κάνοντας αναφορά στον χειμωνιάτικο καιρό που έχει αυτές τις μέρες στην Αμερική ενώ σημείωσε πως είναι το πρώτο πρόσωπο που βλέπει στην Ελλάδα.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον πρέσβη τονίζοντας πως μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε ακόμη καλό καιρό αλλά οι καταστάσεις σε όλο τον κόσμο θυμίζουν χειμώνα και ευχήθηκε να προσπαθήσουμε όλοι να έρθει πάλι η άνοιξη.

Ακολούθησε συζήτηση χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, παρά μόνο συνεργατών των δύο πλευρών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αμερικανός Πρέσβης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την σοφία με την οποία κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάιατ έγραψε ότι μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών τα συγχαρητήρια του πρέσβη Σάμουελ Ντέιλ Μπράουνμπακ, επικεφαλής για θέματα θρησκευτικής Ελευθερίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την ιστορική απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας τη θρησκευτική ελευθερία και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, παρά την έντονη εξ αλλοδαπής πολιτική πίεση.

Σχετικά άρθρα