Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκαλάκης κατά Φώφης: Συνέδριο-παρωδία που θανατώνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ

Ξεκαλάκης κατά Φώφης: Συνέδριο-παρωδία που θανατώνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, Φώφη Γεννηματά,

Την αποχή του από το συνέδριο – παρωδία του ΠΑΣΟΚ, όπως το χαρακτηρίζει, ανακοινώνει με επιστολή του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο αποπεμφθείς γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στην επιστολή του ο Στέφανος Ξεκαλάκης (εκ των στενών πολιτικών φίλων του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζει ότι θα είναι απών από το συνέδριο αλλά δηλώνει παρών στον αγώνα για τη δημιουργία ενός θεσμικού κόμματος αρχών.

Εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ορισμένους κύκλους της Χ. Τρικούπη λέγοντας:

«Δυστυχώς όμως, για το χώρο και τη χώρα η απελθούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το τυχοδιωκτικό περιβάλλον που την πλαισιώνει και τη συνεπικουρεί έχουν διαφορετικές στοχεύσεις και σκοπιμότητες.

»Προτιμούν ένα μικρό, περιχαρακωμένο και ελεγχόμενο κόμμα, προκειμένου να διατηρήσουν τα σκήπτρα της μικροεξουσίας τους».

Στην επιστολή του ο Ξεκαλάκης τονίζει: «Δηλώνω απών από το στημένο συνέδριο-παρωδία που θανατώνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ ως μία προσωπική επιλογή πολιτικής ευσυνειδησίας και αξιοπρέπειας.

»Δηλώνω παρών στον αγώνα για την δημιουργία ενός θεσμικού κόμματος αρχών που θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις και θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες».

Η επίθεση στην Γεννηματά

Στην επιστολή του ο Στέφανος Ξεκαλάκης δεν φείδεται κοσμητικών επιθέτων και χαρακτηρισμών για την Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της.

Έτσι μεταξύ άλλων τονίζει: Δυστυχώς όμως, για το χώρο και τη χώρα η απελθούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το τυχοδιωκτικό περιβάλλον που την πλαισιώνει και τη συνεπικουρεί έχουν διαφορετικές στοχεύσεις και σκοπιμότητες.

Υπό την αγωνία τους να διατηρηθούν στην ηγεσία, μεταχειρίζονται διαρκώς αντιδημοκρατικές μεθόδους που καμία σχέση δεν έχουν με την κουλτούρα και την ηθική των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Τελευταία πράξη αποτελεί το «συνέδριο» που εξαγγέλθηκε και θα διενεργηθεί με τρόπο αντικαταστατικό και αντιδημοκρατικό.

Ένα «συνέδριο», χωρίς έναν, έστω, τύποις προσυνεδριακό διάλογο, το οποίο θα διαρκέσει, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, από το Σάββατο στις 17:00 έως την Κυριακή στις 18:00.

Πρόκειται για διάρκεια χρόνου μικρότερη και από τις εργασίες μιας συνόδου κεντρικής επιτροπής!

Στην πραγματικότητα, με την ψήφιση του νέου καταστατικού, το ΠΑΣΟΚ «πεθαίνει» πολιτικά και απλά «βαλσαμώνεται» προς χάριν ύπαρξης ενός ενεργού Α.Φ.Μ.

Αυτοί δηλαδή που με τις πολιτικές τους αποφάσεις και τις προκλητικές συμπεριφορές έδιωξαν τους ψηφοφόρους, αφαιρώντας από το κόμμα τη ζωτικότητά του, σήμερα σχεδίασαν και υλοποιούν την πολιτική του δολοφονία. Γι’ αυτό και το «συνέδριο» αυτό θα μείνει στην ιστορία ως ΤΟ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΤΟΥ ΑΦΜ.

Δεν πρόκειται να δώσω καμία πολιτική νομιμοποίηση σ’ αυτούς που επιφυλάσσουν ένα ανέντιμο πολιτικό θάνατο στο κόμμα που επισφράγισε με τη θετική του παρουσία τα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Τη μάχη θα τη δώσω στο πεδίο της πολιτικής, της ηθικής και των αξιών κι όχι σ’ αυτό της ίντριγκας, του παρασκηνίου, της διαπλοκής και της καμαρίλας.

Σχετικά άρθρα