Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με Έλληνες της Αλβανίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με Έλληνες της Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών, Φρέντι Μπελέρης,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία στελεχών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας είδε στελέχη της ΔΕΕΜ/ΟΜΟΝΟΙΑ, οργάνωσης ομπρέλα της μειονότητας και του πολιτικού κόμματος ΚΕΑΔ.

«Η Ελλάδα σταθερά στο πλάι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Νίκος Δένδιας έχει απώτερη καταγωγή από τη Χειμάρρα, το αδούλωτο κάστρο της βόρειας Ηπείρου, που ακόμα και σήμερα αποτελεί τον πιο «σκληρό» θύλακα του ελληνισμού.

Στα χρόνια του ύστερου μεσαίωνα και της αναγέννησης από τη Χειμάρρα κατάγονταν οι πιο ατρόμητοι Έλληνες ιππότες, οι λεγόμενοι «Στρατιώτες», ελαφρά οπλισμένοι ιππείς που διεξήγαγαν ανορθόδοξο ιππικό πόλεμο και έγιναν διάσημοι στην Ευρώπη ως μισθοφόροι, μετά την άλωση της Πόλης, συντρίβοντας τους βαριά οπλισμένους σιδερόφρακτους Γάλλους ιππότες.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες.

«Υποδέχθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τους Προέδρους και τα μέλη των αντιπροσωπειών της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, με τους οποίους συζητήσαμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την ανάγκη αντιμετώπισής τους. H Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα τους», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Στη συνάντηση με Ομόνοια – ΚΕΑΔ δέχθηκα με συγκίνηση το συμβολικό δώρο του κ. Μπελέρη, μια φωτογραφία που έχει ληφθεί το 1909 και απαθανατίζει μαθητές της Ελληνικής Σχολής στο Βουνό της Χειμάρρας, από όπου έλκει την απώτερη καταγωγή της και η οικογένειά μου».

Σχετικά άρθρα