Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό και πουλάνε… «τάξη και ασφάλεια»

Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό και πουλάνε… «τάξη και ασφάλεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες ήταν για τις μολότοφ;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο δελτίο Ειδήσεων του Open, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Προοδευτικής Συμμαχίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι “μπαχαλάκηδες” που φορούν γραβάτες και κοστούμια».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επικοινωνιακού χαρακτήρα εφόδους της Αστυνομίας στα Εξάρχεια κι έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση για το θέμα.

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών μου αντιπάλων, όμως κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα οξύ κλίμα, δεν είχαμε αυτό, αλλά μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Όπως είπε, «η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «υπεύθυνη αυτής της μαζικής συμμετοχής είναι η ίδια η κυβέρνηση με τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, στους χώρους διασκέδασης, στους κινηματογράφους».

«Βιώνουμε περίοδο όπου το βασικό χαρακτηριστικό είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό και θέλει να θρέψει ένα κοινό τού οποίου τα αυτιά είχε χαϊδέψει προεκλογικά, με ένα ακραίο δόγμα “τάξης και ασφάλειας”» σημείωσε ο τέως πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχετικά άρθρα