Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζ. Πάιατ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Εκκλησία για να υπονομεύσει τη Δημοκρατία

Τζ. Πάιατ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Εκκλησία για να υπονομεύσει τη Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την Εκκλησία ως μοχλό πίεσης για να προκαλέσει αστάθεια και να υπονομεύσει τη Δημοκρατία», δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Via Diplomacy, επαναλαμβάνοντας τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα σε συνδιάσκεψη για τη Θρησκευτική Διπλωματία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «την υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ως ένα παράδειγμα ηθικής, θάρρους και ηγεσίας.

»Το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας ακολούθησε το παράδειγμα και πιστεύουμε», πρόσθεσε, «πως το ίδιο θα πράξουν και άλλες εκκλησίες».

Η εργαλειοποίηση της Εκκλησίας από τη Ρωσία, «ως μοχλό πίεσης για να προκαλέσει αστάθεια και να υπονομεύσει τη δημοκρατία, σε ευθύ ανταγωνισμό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη» και οι «παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία», προκαλούν βαθιά ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει ο κ. Πάιατ, ο οποίος τόνισε ότι «δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και άλλους δημοκρατικούς εταίρους για να υπερασπιστούμε τη θρησκευτική ελευθερία στο εξωτερικό και να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα