Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΠΑΣΠ διαψεύδουν ότι παρέδωσαν τη σημαία του Πολυτεχνείου στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές ΠΑΣΠ διαψεύδουν ότι παρέδωσαν τη σημαία του Πολυτεχνείου στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΣΟΕΕ, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνική Σημαία, Νεολαία ΠΑΣΟΚ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΠ, Σωτήρης Αλεξίου,

«Μέρες μνήμης, μέρες αγωνιστικής εγρήγορσης και πάλι ανέλαβαν δράση όσοι επέλεγαν πάντα τον ρόλο του υπονομευτή και του προβοκάτορα, όσοι στέκονταν πάντα απέναντι στην ενότητα του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος», καταγγέλλουν φοιτητές της ΠΑΣΠ.

«Σχετικά με τα σημερινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα», συνεχίζουν, «περί περιφοράς της αιματοβαμμένης σημαίας από το ένα κομματικό γραφείο στο άλλο καθώς και την κατάπτυστη δήλωση του κρατικοδίαιτου γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ περί κλοπής, η απάντηση είναι ότι η σημαία θα είναι και φέτος στην κεφαλή της αντιιμπεριαλιστικής πορείας με κατάληξη την Αμερικάνικη πρεσβεία.

»Καλούμε σε μαζική συμμετοχή την Νεολαία στην αυριανή παλλαϊκή πορεία», καταλήγουν οι φοιτητές της ΠΑΣΠ.

Η ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου φυλάσσεται εδώ και πολλά χρόνια από στελέχη της αριστερής πτέρυγας της ΠΑΣΠ, της περιβόητης οργάνωσης «ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ», μιας από τις πιο σκληρές αριστερές φοιτητικές οργανώσεις.

Είχε προηγηθεί δήλωση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρη Αλεξίου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

»1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

»2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

»3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.

»4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.

»5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ».

Η ιστορική αλήθεια, που μάλλον αγνοεί ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η σημαία του Πολυτεχνείου δεν εκλάπη ποτέ και από κανέναν.

Με απόφαση του Κ.Σ ΕΦΕΕ την είχε η ΠΑΣΠ. Και η Πανσπουδαστική τη σφραγίδα.

Νωρίτερα είχε γραφτεί σε ιστοσελίδες ότι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία όλα τα χρόνια προπορευόταν της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία από μέλη της παράταξης της ΠΑΣΠ, άλλαξε χέρια και πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ίδια δημοσιεύματα ισχυρίζονταν ότι τα μέλη της ΠΑΣΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), που είχαν στα χέρια τους το εμβληματικό σύμβολο του αγώνα του Πολυτεχνείου, άλλαξαν κομματική στέγη, και έτσι η σημαία κατέληξε στην Κουμουνδούρου.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ διαψεύδουν ότι παρέδωσαν τη σημαία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα