Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χατζηδάκης ετοιμάζει όργιο προσλήψεων «δικών μας παιδιών» στη ΔΕΗ – Έρχονται απολύσεις

Ο Χατζηδάκης ετοιμάζει όργιο προσλήψεων «δικών μας παιδιών» στη ΔΕΗ – Έρχονται απολύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης,

Όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στη ΔΕΗ «μυρίζει» το σχέδιο νόμου του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Το νομοσχέδιο προβλέπει «ευέλικτες» προσλήψεις με κατάργηση της μονιμότητας όπως επίσης και άρση της μονιμότητας των γενικών διευθυντών και των διευθυντών της ΔΕΗ.

Οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, γεγονός που αφήνει τεράστια περιθώρια για ρουσφέτια και εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών».

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «θέλουμε να εφαρμόσουμε το μοντέλο του ΟΤΕ» καταργώντας τη μονιμότητα, πράγμα που εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να οδηγήσει σε σωρεία απολύσεων των μη αρεστών στην κυβέρνηση και την διορισμένη απ αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ.

Όσον αφορά του διευθυντές της ΔΕΗ θα έχουν πλέον τριετή συμβόλαια και θα επιλέγονται με προκήρυξη που θα απευθύνεται τόσο στους εργαζομένους όσο και σε στελέχη της αγοράς.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τη διάταξη για κατάργηση της οριζόντιας έκπτωσης 75% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της εταιρείας η οποία πλέον θα είναι της τάξης του 30% για το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση αυτή είχε δοθεί λόγω καθήλωσης των μισθών των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ως αντιστάθμισμα κλαι είχε επί χρόνια συμπεριληφθεί στους μισθούς τους ενώ τα τελευταία χρόνια το ποσό που προέκυπτε από το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ φορολογούνταν κανονικά.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αλλάζει και το τιμολόγιο των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh, που αναμένεται να οδηγήσει σε ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, ιδίως γι’ αυτά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα