Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική συνδρομή και στοιχεία για Novartis, Άδωνι και Αβραμόπουλο περιμένει η Εισαγγελία Διαφθοράς

Δικαστική συνδρομή και στοιχεία για Novartis, Άδωνι και Αβραμόπουλο περιμένει η Εισαγγελία Διαφθοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Άρειος Πάγος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εισαγγελία Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Φρουζής, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο Novartis, Φαρμακοβιομηχανία,

Απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για πολύ σημαντικά στοιχεία, που αναμένονται να αποσταλούν σύντομα, αλλά και πορίσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης περιμένει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να ολοκληρώσει τα ανοιχτά σκέλη της έρευνας της για το σκάνδαλο Novartis σε σχέση με τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για εφτά πολιτικά πρόσωπα, έχει ζητηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για δωροληψία κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά παραμένει εκκρεμής ως προς τους ελεγχόμενους, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Με την αποστολή και αυτών των στοιχείων η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα είναι σε θέση σε εύλογο χρόνο να αξιολογήσει το υλικό της προκειμένου να αποφανθεί είτε για την αρχειοθέτηση των σκελών που αφορούν στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον Άδωνι Γεωργιάδη είτε για την κίνηση των ενεργειών που απαιτούνται για την κλήτευση τους ως υπόπτων.

Στο μεταξύ εκτός από τους δύο πολιτικούς σε εξέλιξη βρίσκεται και η διερεύνηση του σκέλους που αφορά στις ποινικές ευθύνες γιατρών, στελεχών της μητρικής εταιρίας Novartis καθώς και πρώην μελών των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Όλα αυτά βέβαια θα ολοκληρωθούν εάν η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μπορέσει να συνεχίσει το έργο της και δεν της αφαιρεθεί , όπως φαίνεται να δρομολογείται, η δικογραφία μετά την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Στο μεταξύ, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διενεργούν έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς όπως έχει γραφτεί έχει υποστηρίξει ότι η κυρία Τουλουπάκη τον είχε καλέσει στο γραφείο του «όχι για να πει αυτά που ήξερε αλλά αυτά που ήθελε».

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και για όποια άλλη κατάθεση ή έγγραφο προκύψει στο μέλλον, στο πλαίσιο των έργου της προανακριτικής επιτροπής και αφορά στην έρευνα που διενεργείται για την κυρία Τουλουπάκη.

Σε ότι αφορά βέβαια στο περιεχόμενο της κατάθεσης Φρουζή το αφήγημα των όσων ισχυρίστηκε την πρώτη ημέρα έχει καταρρεύσει καθώς εμφανίστηκε να ψεύδεται όταν υποστήριξε ότι δεν έχει κληθεί καθόλου από τις αρχές, καθώς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα που αφορούν στο σκάνδαλο της Novartis.

Συγκεκριμένα κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση τόσο πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό τον Μάιο του 2019, όσο και πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον περασμένο Ιούνιο.

Σε εξηγήσεις ως ύποπτος κλήθηκε και πρόσφατα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το σκέλος του σκανδάλου που αφορά στους γιατρούς.

Από την πλευρά της εισαγγελίας έχει επίσης διευκρινιστεί ότι η περιβόητη συνάντηση στην οποία ο κος Φρουζής έχει πει ότι πιέστηκε να πει «όσα ήθελε η κυρία Τουλουπάκη» αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στο αίτημα του να αποδεσμευτεί τραπεζικός του λογαριασμός.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς από το 2018 ήδη ενεργοποιώντας το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε υποβάλλει αίτημα στο ΣΔΟΕ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φρουζή ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas.

Είχε μάλιστα γίνει από την εισαγγελία και επίσημη ενημέρωση στον ΟΟΣΑ γι αυτή της την ενέργεια.

Σχετικά άρθρα