Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ν.Δ. ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό – Άλλα έταζε προεκλογικά

Τσίπρας: Η Ν.Δ. ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό – Άλλα έταζε προεκλογικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Λαθρομετανάστες, Μακεδονία, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

Στο Δήμο Σερβίων Κοζάνης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην δυτική Μακεδονία.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «γνωρίζετε τις απόψεις μου για το θέμα και το πόσο διαφωνώ με τη στάση που ακολούθησε ο σημερινός πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση», υπογραμμίζοντας ότι «εγώ δεν θα κάνω αντιπολίτευση σαν αυτή που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός και δεν θα βγω να καταγγείλω τη σημερινή κυβέρνηση διότι βλέπει την πραγματικότητα έστω και αργά».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ προεκλογικά έταζε ότι θα το διορθώσει αμέσως ενώ την ιδία στιγμή το έχει διογκώσει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες «να απομονώσουν αυτούς πού βγαίνουν κα δημιουργούν εντυπώσεις με αφορμή το θέμα του προσφυγικού και ότι το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κραυγές μίσους που βλέπουμε σε ορισμένα ΜΜΕ αλλά και σε κάποιους βουλευτές».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με θερμά λόγια για τη στάση όλων των παρατάξεων στο προσφυγικό, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων με ομόφωνη απόφαση προχώρησε στη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα στην κοινότητα Νεράιδας.

Ο πρόέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο της στήριξης, το δρόμο μιας λογικής αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος» επισημαίνοντας ότι «θα ήμουν ευτυχής εάν και αλλα δημοτικά συμβούλια σε όλη την χώρα ακολουθούσαν το παράδειγμα το δικό σας».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το ενίσχυσε μάλιστα με τα πρώτα χρήματα ύψους 60 εκατ. ευρώ και ότι το σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που είχε συντάξει η κυβέρνησή του «προσδιόριζε τον λιγνίτη στο μίγμα καυσίμου στο 16% έως το 2030 και την οριστική παύση του στο 2050».

Αναφερόμενος δε στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην σύνοδο του ΟΗΕ για πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ήταν μια εξαγγελία στο αέρα που δεν εδράζεται σε σχέδιο και εγκυμονεί κίνδυνους να έχει αντίθετα από το προσδοκόμενα αποτελέσματα».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ξυνό Νερό Φλώρινας, και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης που παράγει το ανθρακούχο νερό και τα ομώνυμα αναψυκτικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία με την συμμετοχή του στην εκδήλωση-συζήτηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα.

Σχετικά άρθρα